Ballina Lifestyle Sa fëmijë duhet të keni për të qenë të lumtur?

Sa fëmijë duhet të keni për të qenë të lumtur?

71
0

Se sa fëmijë duhet të keni është një debat i vjetër, por për çdo prind që aktualisht pyet nëse duhet të ketë një fëmijë tjetër, shkenca ka zbuluar madhësinë e familjes që i bën familjet më të lumtura.

Në sondazhin e YouGov, me 2000 prindër në Mbretërinë e Bashkuar, rezultatet treguan se pothuajse gjysma mendojnë se të kesh dy fëmijë do të sjellë nivelin më të lartë të lumturisë. Kjo u pasua nga tre fëmijë që është numri magjik për 14% të të rriturve në Mbretërinë e Bashkuar, dhe një fëmijë për të cilin 10% e familjeve besojnë se është numri i përsosur.

Kur bëhet fjalë për motivuesin më të madh për të patur një fëmijë tjetër, janë prindërit me një fëmijë që kanë dëshirën më të madhe për t’i shtuar familjes së tyre, me 14% që duan që fëmija i tyre të ketë një vëlla ose vëlla, në mënyrë që ata të kenë gjithmonë një mik dhe 5% nuk duan të ketë një fëmijë të vetëm

Të kesh një fëmijë tjetër nuk është e duhura për çdo familje, megjithatë, dhe duket se ka disa faktorë që mund t’i shtyjnë prindërit të shtojnë familjen e tyre.

Mes inflacionit në rritje, rritjes së kostove të kujdesit për fëmijët dhe një ekonomie të paqëndrueshme, nuk është për t’u habitur që një në pesë të rritur (20%) po ngec për të sjellë një jetë tjetër në botë. Është interesante që kjo është më e lartë te meshkujt, ku një në katër i sheh financat e familjes si një faktor negativ.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu