Ballina Ekonomia Rama takim përfaqësues të biznesit fason, u premton masa mbështetëse për kapërcimin...

Rama takim përfaqësues të biznesit fason, u premton masa mbështetëse për kapërcimin e sfidave

47
0

Kryeministri Edi Rama ka takuar sot në ‘Shtëpinë e Biznesit’, përfaqësues të shoqatës së biznesit fason, për të diskutuar për nevojën e transformimit të mëtejshëm të sektorit. Kreu i qeverisë tha se do të ketë masa mbështetëse për kapërcimin e sfidave, ndërsa shton më tej se do të ketë një rimbursim të shpejtë të TVSH-së përmes një kanali të dedikuar për këtë industri.

Rama përsëriti sërish se duhet kuptuar fakti nga të gjithë aktorët e sektorit se koha e krahut të lirë të punës si avantazh konkurrues ka përfunduar prej disa kohësh tanimë dhe ky fakt përballet vetëm me investime në teknologji e inovacion, e me paga dinjitoze rrjedhimisht.

Ndërhyrjet e dakordësuara do të stimulojnë pikërisht transformimin dhe investimet në teknologji e inovacion, duke mbështetur me shpejtësi nevojën për likuiditet, nevojën për kreditim të lehtësuar, si edhe për burime njerëzore të kualifikuara.

Konkretisht qeveria ofron:

Rimbursim i shpejtë i TVSH përmes një kanali të dedikuar për kompanitë e kësaj industrie
Ofrimi i një mekanizmi lehtësues (overdraft) për disponimin e shpejtë të likuiditetit, sipas kontratave me porositësit që kompanitë duhet të fusin në prodhim
Një garanci sovrane për investime në teknologji dhe inovacion
Një skemë financimi për ngritjen e një
akademie profesionale për manifakturën dhe trajnimet përkatëse në kompani
Qeveria do të rrisë angazhimin e saj për ta mbështetur më tej këtë sektor që të mbyllë vetë ciklet e prodhimit, si dhe të bëhet më produktiv e më konkurrues duke fuqizuar markën “Made in Albania”’.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu