Ballina Kuriozitete Kjo është raca më e shtrenjtë e maceve në botë, vetëm të...

Kjo është raca më e shtrenjtë e maceve në botë, vetëm të pasurit mund ta përballojnë atë

19
0

Në botën e kafshëve shtëpiake, macet kanë qenë gjithmonë sinonim i mirësisë dhe i butësisë

Sidoqoftë, ekziston një lloj i veçantë macesh që nuk është vetëm një kafshë shtëpiake, por edhe një simbol statusi.

Njihuni me macen më të shtrenjtë në botë, çmimet e së cilës arrijnë shifra të pabesueshme dhe kryesisht janë në pronësi të pasanikëve.

Të rralla dhe ekskluzive

Macja Savannah dominon listën e maceve më të shtrenjta. Kjo bukuroshe ekzotike u krijua në vitin 1986, duke kryqëzuar një mace shtëpiake me një mace të egër afrikane.

Njihet nga veshët e mëdhenj dhe të gjatë dhe nga trupi i hollë i këndshëm i mbuluar me njolla të errëta.

Ajo që e bën macen Savannah më të shtrenjtën në botë është gjëja e rrallë dhe ekskluziviteti i saj. Meqenëse këto kafshë shtëpiake janë rezultat i mbarështimit të kujdesshëm dhe kombinimeve gjenetike, disponueshmëria e tyre është e kufizuar.

Çmimi i kësaj maceje mund të arrijë shifra mbresëlënëse, deri në 20,000 dollarë.

Nevojë dhe kujdes të veçantë

Macet e Savanës janë të njohura për bukurinë e tyre të egër. Këmbët e tyre të gjata, veshët e mëdhenj, palltoja e shkurtër me njolla apo vija të errëta dhe ndërtimi elegant i bëjnë jashtëzakonisht tërheqëse. Sytë e tyre, shpesh me ngjyrë kafe të artë, shtojnë përshtypjen e ekzotizmit.

Edhe pse macet Savannah janë tërheqëse dhe unike, ato kërkojnë kujdes të veçantë. Gjenetika e tyre e egër do të thotë se ata kanë nevojë për më shumë hapësirë dhe stimulim sesa macet e zakonshme të shtëpisë. Gjithashtu, pronarët duhet të jenë të përgatitur për të ofruar kujdes të veçantë ushqimor dhe veterinar.

Një trend në mesin e të famshmëve

Macet më të shtrenjta shpesh bëhen simbole statusi midis të famshmëve dhe të pasurve. Shumë pronarë të famshëm mburren me macet e tyre të bukura Savannah në rrjetet sociale, duke rritur më tej popullaritetin e kësaj race ekzotike.

Megjithatë, ka një sasi të caktuar polemikash rreth mbarështimit të maceve Savannah. Kryqëzimi i maceve të egra me macet shtëpiake ngre pyetje etike në lidhje me mirëqenien e kafshëve dhe ruajtjen e specieve të egra. Shumë janë të shqetësuar se kjo praktikë mund të inkurajojë blegtorinë e papërgjegjshme.