Ballina Lifestyle Si të jesh më pak nervoz dhe më i sigurt? Ja disa...

Si të jesh më pak nervoz dhe më i sigurt? Ja disa fjali për të ndryshuar mentalitetin tuaj!

22
0

Ndiheni në ankth dhe pyesni veten se si të jeni më pak nervozë? Epo, ju nuk jeni vetëm – të gjithë shqetësohen herë pas here. Nervat janë vetëm një pjesë e të qenit njerëzor dhe nuk ka asgjë për t’u shqetësuar. Ja disa fjali që thjesht mund t’ju ndihmojnë nëse po mendoni se si ta bëni veten më pak nervoz.

1.”Kini parasysh, ndjenja e ankthit është thjesht një sinjal se jeni në prag të veprimit.”

Mos harroni se nervat janë mënyra e trupit tuaj për t’u përgatitur për një detyrë të vështirë. Në fakt, ato madje mund t’ju ndihmojnë të performoni më mirë duke ju dhënë më shumë energji dhe fokus.

2.“Merr frymë gjatë dhe më pas lëshoje ngadalë”

Në mënyrë të pabesueshme, frymëmarrja e thellë është treguar se shkakton reagimin e relaksimit të trupit. Rrahjet e zemrës suaj ngadalësohen dhe ato ndjenja të bezdisshme të ankthit gjithashtu pakësohen.

3.“Fokusohu në atë që mund të kontrollosh, si qëndrimi dhe përgatitja jote, në vend të asaj që mund të shkojë keq.”

Bërja e të gjitha gjërave nën kontrollin tuaj do ta bëjë më të lehtë për mendjen tuaj të largojë mendimet për çështjet e mundshme.

4.“Shih veten duke bërë mirë në kokën tënde; truri juaj mund të mashtrohet duke menduar se kjo ju bën më të aftë.”

Të imagjinosh veten të kesh sukses bën disa gjëra shkencore në noginën tënde. Krijon të njëjtat shtigje që do të bënte në fakt kryerja e detyrës, duke e shtyrë vetëbesimin lart, ndërsa duke ulur nervozizmin.

5.“Mos e krahasoni veten me askënd tjetër; mos harroni se secili shkon me ritmin e vet.”

Krahasimi i vetes me të tjerët është një kurth i madh mendor! Mund të çojë në shumë dyshime për veten dhe ankth, kështu që në vend të kësaj provoni të mendoni se sa larg keni arritur, në vend që të krahasoni distancat me dikë tjetër.

6.”Jini të lumtur që keni flutura në stomak, sepse kjo do të thotë se po arrini diku të re.”

Të kesh nerva nënkupton rritje dhe jo dobësi siç mund të mendojnë shumica e njerëzve. Krenahu duke ditur se këto ndjenja nënkuptojnë përparim!

7.“Mendohu për arritjet e kaluara; ju keni mundur detyrat e vështira më parë, kështu që pse nuk mundeni tani?”

Shikimi i asaj që kemi kapërcyer në të kaluarën bën mrekulli për bindjet tona për veten tonë. Kur shohim se sa të mirë jemi në të vërtetë në trajtimin e situatave të këqija, fillojmë të besojmë se mund të përballojmë çdo gjë që na vjen!

8.“Hapat më të vegjël janë më të lehtë për t’u bërë sesa një kërcim gjigant; ndarja e saj do t’ju bëjë më pak të mbingarkuar.”

Për ata që ngecin kur shikojnë një detyrë të madhe, provojeni këtë. Ndani atë në copa më të vogla në mënyrë që çdo hap të jetë i menaxhueshëm dhe emocionet e ankthit të zvogëlohen!

9.“Mos u pengoni për atë që do të vijë më pas; të menduarit përpara vetëm shton më shumë stres të panevojshëm.”

Qëndrimi i pranishëm dhe përqendrimi në të tashmen mund të jetë i vështirë, por ndihmon jashtëzakonisht shumë kur keni të bëni me nervat. Trajnoni mendjen tuaj për të qëndruar në këtë moment në vend që të hidheni në skenarin më të keq.

10.“Harrojini për pak gabimet; ata nuk bëjnë asgjë për vlerën tuaj si person.”

Gabimet nuk janë të meta. Mos harroni se! Ato janë në fakt vetëm mundësi për rritje të maskuar. Vazhdoni të ecni përpara duke ditur se çdo vidhos është një hap më afër për të qenë më i mirë.

11.“Mbështetu tek ata rreth teje që besojnë në ty dhe të ngrenë lart.”

Epo, rrethimi me njerëz mbështetës bën mrekulli për vetëvlerësimin dhe besimin. Kur hyni në diçka që ju prish nerva, sigurohuni që të jetë dikush që beson në ju, edhe nëse dyshimi fillon të zvarritet.

12.“Kujtojini vetes të gjitha gjërat e mëdha që keni bërë tashmë, sepse nuk ka dyshim se do të ketë më shumë në të ardhmen!”

Merrni pak kohë për të menduar për arritjet e ditëve të kaluara. Pikat tuaja të forta duhet të njihen dhe të mbahen mend, veçanërisht gjatë periudhave të presionit të lartë.

13.”Kam bërë gjithçka që kam në dorë për t’u përgatitur, dhe kjo është gjithçka që mund të bëj.”

Është e rëndësishme të pranoni punën që keni bërë; ndihmon në rritjen e besimit tuaj dhe zvogëlon ankthin për mospërgatitjen sa duhet.

14.”Është në rregull të kërkoj ndihmë ose sqarim nëse kam nevojë për të.”

Njohja se kërkimi i të tjerëve për ndihmë tregon këmbëngulje dhe shkathtësi mund të ndihmojë në zbutjen e çdo shqetësimi për trajtimin vetëm me situata të panjohura.

15.”Dhe së fundi, kuptoni se të qenit nervoz është normale: kjo tregon se sa shumë do të thotë kjo për ju!”

Të jesh nervoz është në rregull! Në fakt, unë do të thoja se është mirë sepse do të thotë se kjo gjë ka vlerë në jetën tuaj. Ju intereson të performoni mirë, kjo është arsyeja pse ndiheni në ankth tani.