Ballina Aktualitet Ndotja e liqenit të Komanit fenomen shqetësues, vizitorët: Këto imazhe e dëmtojnë...

Ndotja e liqenit të Komanit fenomen shqetësues, vizitorët: Këto imazhe e dëmtojnë turizmin

20
0

Fenomeni i ndotjes së liqenit të Komanit tashmë është bërë një fenomen shqetësues dhe i përvitshëm duke rrezikuar seriozisht sezonin turistik në pikat më të frekuentuara të veriut të Shqipërisë siç janë grykëderdhja e lumit të Shales, Valbona etj.

Vizitorët të cilët udhëtojnë drejt këtyre pikave turistike shprehen se këto imazhe me ndotje e dëmtojnë turizmin….

Edhe pse ka pasur disa ndërhyrje nga vullnetarë mjedisor dhe institucione.

Të cilët janë munduar sadopak që ta pastrojnë liqenin e Komanit përsëri mbetjet urbane dhe ato drusore janë pjesa shqetësuese përgjatë lundrimit në këtë liqen.