Ballina Blog Kandidati tjetër…

Kandidati tjetër…

67
0

Nga Gëzim Basha

Kryetari i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë propozon, në emrin e vet dhe me rastin e ditëlindjes së autorit, kandidaturën e Fatos Kongolit për çmimin Nobël në letërsi.

Një mendësi e emulacionit socialist kur titujt hero i kësaj apo asaj, jepeshin në raste përvjetorësh personalë, ditlindjesh, divorcesh apo martesash.

Propozimi në vetvete, nga mënyra e të shkruarit, është një përzjerje e naivitetit me injorancën—një tjetër turpërim publik i një i institucioni tashmë krejt të diskredituar.

Propozime të këtij lloji janë mungesë respekti ndaj hierarkisë së vlerave!

Romancierë si Kongoli Shqipëria ka shumë por kandidati i vetëm shqiptar për çmimin Nobël vazhdon të mbetet nje: Ismail Kadare.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu