Ballina Bota Kanadaja vendos kufizime për banorët e përkohshëm për herë të parë

Kanadaja vendos kufizime për banorët e përkohshëm për herë të parë

41
0

Për herë të parë në historinë e saj, Kanadaja po planifikon të vendosë kufizime në numrin e banorëve të saj të përkohshëm, njofton BBC.

Ministri i Migracionit Marc Miller tha se vendi mbështetet shumë te punonjësit e huaj të përkohshëm për të plotësuar mungesat e fuqisë punëtore, por nevojiten ndryshime për ta bërë sistemin më efikas.

Këto kufizime do të zbatohen për studentët ndërkombëtarë, si dhe për punonjësit e huaj dhe azilkërkuesit.

Kufiri përfaqëson një ndryshim të rëndësishëm në politikën për Kanadanë, e cila historikisht është mbështetur në migracionin e hapur për të plotësuar vendet e lira të punës dhe për të adresuar fuqinë e saj punëtore me plakje të shpejtë.

Njoftimi i së enjtes u kritikua nga mbrojtësit e punonjësve të huaj të përkohshëm, të cilët thanë se migrantët janë “kok turku për krizën e përballueshmërisë dhe strehimit”.