Ballina Europë Studentë rusë që studiojnë në Finlandë janë arrestuar nën dyshimin se kanë...

Studentë rusë që studiojnë në Finlandë janë arrestuar nën dyshimin se kanë eksportuar mallra me përdorim të dyfishtë

20
0

Tre studentë rusë që studionin në Finlandë u arrestuan për eksportimin e mallrave të paspecifikuara me përdorim të dyfishtë – artikuj që janë të përshtatshëm për aftësi ushtarake, raportoi më 3 maj gazeta finlandeze Yle.

Nuk u publikuan detaje se cilat mallra me përdorim të dyfishtë akuzohen se kanë eksportuar studentët. Mallrat me përdorim të dyfishtë zakonisht i referohen një game të gjerë artikujsh, duke përfshirë komponentët teknologjikë dhe elektrikë, kimikatet, bateritë e litiumit, motorët dhe servomotorët për dronët dhe pajisje të tjera të ndryshme që mund të përdoren për qëllime ushtarake.

Bashkimi Evropian ka miratuar sanksione të ndryshme që synojnë mallrat me përdorim të dyfishtë, megjithëse aktualisht është e paqartë nëse të dyshuarit akuzohen për shkelje të sanksioneve ndërkombëtare.

Sipas Yle, tre të akuzuarit – dy meshkuj të moshës 25 vjeç dhe një vajzë 18-vjeçare – u ndaluan më 30 prill në qytetin e Kajaanit.

Të tre studentët u ndaluan në konviktin e Kolegjit Profesional Kainuu. Sipas hetuesve, të tre të dyshuarit kanë nënshtetësi ruse.