Ballina Aktualitet Rama, homazhe në varrezat e dëshmorëve/ Përkujtohet 5 Maji, dita e Dëshmorë...

Rama, homazhe në varrezat e dëshmorëve/ Përkujtohet 5 Maji, dita e Dëshmorë të Atdheut

12
0

Kjo datë është shumë e rëndësishme për shqiptarët, pasi kujtohen dhe nderohen trimat që luftuan për Shqipërinë e lirë.

I pranishëm në ceremoni është edhe kryeministri Rama.

Dita e Dëshmorëve e ka origjinën në 5 maj 1942, kur u vra Qemal Stafa, i cili me veprimtarinë e tij u kthye në simbol të Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare.

Në nderim të kujtimit të të rënëve për lirinë e vendit çdo vit në Varrezat e Dëshmorëve kryhen homazhe nga krerët më të lartë të shtetit shqiptar.