Ballina Lifestyle Nëse partneri juaj nuk i bën këto gjëra, ai nuk ju do...

Nëse partneri juaj nuk i bën këto gjëra, ai nuk ju do vërtet

24
0

Dashuria është e mrekullueshme, por mund të jetë edhe e ndërlikuar. Ndonjëherë është thelbësore të bëjmë një hap prapa dhe të vlerësojmë nëse partneri ynë është personi i duhur për ne, dhe kjo mund të jetë kërkuese.

Dallimi është në detaje. Shprehja e dashurisë nuk duhet gjithmonë të manifestohet përmes gjesteve madhështore; bëhet fjalë për veprime të vogla dhe të qëndrueshme që zbulojnë ndjenjat e vërteta. Këshilltarja për familjen dhe martesën Tina Fey zbuloi disa zakone të praktikuara nga njerëzit që i duan vërtet partnerët e tyre.

Ata janë aty për ju

Në një marrëdhënie dashurie, partneri ynë duhet të jetë personi të cilit i drejtohemi kur kemi nevojë.

“Prania e tyre nuk duhet të varet nga komoditeti apo disponimi. Përkundrazi, ata duhet të jenë aty për ju gjatë gjithë kohës, edhe kur është e vështirë apo e papërshtatshme”, thot Fey. Megjithatë, nuk ka të bëjë vetëm me praninë fizike. Bëhet fjalë gjithashtu për disponueshmërinë emocionale.

“Dashuria e vërtetë do të thotë të jesh emocionalisht pranë partnerit – të dëgjosh frikën e tij, të kuptosh ndjenjat e tij dhe të ofrosh mbështetje dhe rehati”, shton ajo.

Ata respektojnë kufijtë tuaj

Dashuria e vërtetë respekton kufijtë. Partneri ynë duhet të kuptojë dhe respektojë hapësirën tonë personale, individualitetin dhe të drejtën për një jetë jashtë marrëdhënies.

“Partnerët duhet të respektojnë dëshirat tuaja, pëlqimet dhe mospëlqimet tuaja, pa ju detyruar të bëni asgjë kundër vullnetit tuaj. Me fjalë të tjera, ata duhet t’ju respektojnë si një person unik, jo thjesht si një zgjatim i vetes suaj”, thekson Fey.

Ata festojnë fitoret tuaja

Të gjithëve na pëlqen të ndajmë lajme të mira me dikë të veçantë. Në një marrëdhënie të vërtetë dashurie, partneri ynë duhet të jetë mbështetësi ynë më i madh.

Fey shpjegon, “Partneri juaj duhet t’i festojë fitoret tuaja sikur të ishin të tijat, pa asnjë xhelozi apo pakënaqësi. Suksesi juaj duhet ta bëjë atë të lumtur, jo të prekshëm apo të papërshtatshëm. Nëse partneri juaj nuk ju trajton në këtë mënyrë, ju mund të mos jeni duke marrë dashurinë që meritoni”.

Nuk kanë frikë të kërkojnë falje

Të gjithë jemi njerëz dhe të gjithë bëjmë gabime. Asnjë marrëdhënie nuk është pa gabime dhe keqkuptime. Megjithatë, është mënyra se si ne reagojmë pasi bëjmë një gabim që përcakton vërtet karakterin tonë dhe thellësinë e dashurisë sonë.

“Një partner që ju do vërtet nuk do të ngurrojë të kërkojë falje kur e ka gabim dhe nuk do të lërë egon të pengojë. Ata do të kuptojnë se një falje nuk është një shenjë dobësie, por një provë e përkushtimit të tyre ndaj jush dhe marrëdhënies. Ata do të pranojnë gabimet e tyre dhe do të punojnë për t’i korrigjuar ato”, sipas Fey.