Ballina Aktualitet Matura 2024/ Publikimi i tezave të Gjuhës Shqipe dhe Letërsisë, Ministria: Nuk...

Matura 2024/ Publikimi i tezave të Gjuhës Shqipe dhe Letërsisë, Ministria: Nuk cenon procesin e provimit

11
0

Pas daljes së tezës së maturës për lëndën e Gjuhës Shqipe dhe Letërsisë ka reaguar Ministria e Arsimit. Në reagim thuhet se procesi i provimit të Maturës në Gjuhë Shqipe dhe Letërsi po kryhet brenda të gjitha standardeve të sigurisë të përcaktuara në Rregulloren e Maturës Shtetërore dhe nuk cenohet procesi.

“Ministria e Arsimit dhe Sportit siguron se publikimi i tezës së provimit të maturës të Gjuhës Shqipe dhe Letërsi, pas nisjes së provimit, nuk cenon aspak procesin dhe mbarëvajtjen e provimit të Marurës Shtetërore.

Rreth 28 mijë maturantë, në 144 qendrat e provimeve në mbarë vendin vazhdojnë të zhvillojnë provimin e tyre në mënyrë të qetë dhe në përputhje me të gjitha standardet e sigurisë të përcaktuara në rregulloren e Maturës Shtetërore.

MAS dhe institucionet arsimore mbeten të angazhuar për të siguruar një proces transparent dhe të drejtë për të gjithë maturantët, duke u kujdesur që çdo shqetësim i opinionit publik të trajtohet me seriozitetin e duhur.

Në të njëjtën kohë, Ministria thekson se institucionet arsimore kanë ndërmarrë të gjitha masat e nevojshme për të garantuar mbarëvajtjen e procesit të provimit dhe për të ruajtur integritetin e tij.

Suksese të gjithë maturantëve! Falënderime çdo mësuesi, administratori dhe monitoruesi të angazhuar në këtë proces të rëndësishëm të provimeve të Maturës Shtetërore”, thuhet në njoftim.