Ballina Bota Tajlanda vendi i parë në Azinë Juglindore legalizon martesat e homo*eksualëve

Tajlanda vendi i parë në Azinë Juglindore legalizon martesat e homo*eksualëve

29
0

Tajlanda është bërë vendi i parë i Azisë Juglindore që legalizon martesat e së njëjtit seks.

Në një votim historik parlamentar të përshëndetur si një “fitore” nga aktivistët.

Votimi në Senat kaloi me 130 vota pro, 4 kundër dhe 18 abstenime, duke miratuar kështu ndryshimet në ligjet e martesës që lejon çiftet e të njëjtit seks të bashkohen në martesë.

Teksti tani do t’i dorëzohet Mbretit për ta firmosur dhe për të hyrë në fuqi këtë vit.