Ballina Kuriozitete Mbi 100 gjarpërinj të gjallë, zbulimi shokues në Doganë

Mbi 100 gjarpërinj të gjallë, zbulimi shokues në Doganë

6
0

Një burrë u ndalua në Kinë pasi u përpoq të kalonte kufirin me mbi 100 gjarpërinj të gjallë. Rasti i pabesueshëm ka ndodhur në pikën kufitare midis Shenzhenit dhe Hong Kongut, siç konfirmohet nga autoritetet lokale. “Pas inspektimit, doganierët zbuluan se pasagjeri kishte mbushur me gjarpërinj të gjallë gjashtë çanta prej kanavacash me fije tërheqëse dhe të mbyllura me shirit ngjitës. Pasi u hap, çdo qese përmbante gjarpërinj të gjallë të të gjitha formave, madhësive dhe ngjyrave.

Rreth 104 ekzemplarë, duke përfshirë gjarpërinjtë e qumështit dhe gjarpërinjtë e misrit, shumë prej të cilëve nuk ishin specie vendase. Një video në transmetuesin RTHK tregon dy agjentë kufitarë që shikojnë në qese plastike të qarta të mbushura me gjarpërinj të kuq, rozë dhe të bardhë që përdridhen. Personi u arrestua me akuzën e kontrabandës.

Kina është një nga qendrat më të mëdha të trafikut të kafshëve në botë, por autoritetet kanë goditur tregtinë e paligjshme në vitet e fundit. Ligjet e vendit për biosigurinë dhe kontrollin e sëmundjeve ndalojnë importimin e specieve jo-vendase pa autorizim. “Ata që shkelin rregullat do të mbajnë përgjegjësi sipas ligjit”, tha autoriteti doganor, pa specifikuar dënimin e këtij burri.