Ballina Opinion Fëmijët janë me nënën dhe me ata është e vërteta!

Fëmijët janë me nënën dhe me ata është e vërteta!

108
0

Nga Alba Malltezi

Fëmijët e Bedrijes po përpiqen më shumë se kushdo të tregojnë të vërtetën për nënën e tyre. Ata janë me të dhe nuk është një gjë që në Shqipëri ka ndodhur përherë. Ata po e mbrojnë më shumë se kushdo. Edhe nga ata që ende pa e mësuar të vërtetën sot po thonë: “Po po, iu vra nëna, tani po arrestojnë dhe babanë”, pra sikur një dyshim për vrasje, paska lehtësime dhe arsye që të lehtësojë ata që e bëjnë realisht ose shtyjnë të tjerë në vetëvrasje. Ka njërëz në shoqërinë tonë që iu bëjnë skonto vrasësve, i justifikojnë. Ka njerëz që vrasësit e grave dhe të vajzave, edhe në dritë të diellit, kanë dashur t’I shpëtojnë. Ka të tjerë që këto vrasës i kanë shpëtuar, duke mos hetuar, duke i deklaruar vrasjet si vetëvrasje, vetëvrasjet si “depresion” apo si “aksidente” shtëpiake.

Një celular që dridhet brenda shtëpisë në Sukth, një filmim i bërë ndërsa babai ngre dorë mbi nënën, flet shumë. Nuk është prova se Xhemal Loka ka vrarë gruan e tij apo e ka shtyrë në vetëflijim, por tregon dhunën që përjetonte familja, terrorin nga ku, me siguri kërkonte të largohej ajo nënë. Fotot në Tik-Tok me siguri e kanë lënduar një grua si Bedrija, por a mund të ishte kaq e dobët ajo nënë që ka lindur e ka rritur 4 fëmijë për të marrë vendimin e vetëvrasjes?

Në videon e bërë nga fëmijët e saj duket djali më i madh, është i ri, por i vendosur mes nënës dhe babait të tij, duket sikur të jetë një pemë njëqindvjeçare ulliri: i patundur, me rrënjë të thella e krahë të hapura për të mbrojtur nënën. Ai mban babain. Ruan nënën. Vjehrra e Bedrijes jashtë kangjellave të policisë është e shqetësuar për 40 mijë euro, ua thotë gazetarëve, e tregon si një ngjarje që paska ndodhur dhe se dikush i ka grabitur ato para’. Sa e trishtuar është të shohësh njerëz që nuk janë të lënduar për vdekjen e një gruaje.

Kushedi nëse nëna po sheh fëmijët e saj se si po e mbrojnë. Askush nuk e di se ç’ndodh në atë botën e përtejme të shpirtrave. Por e vërteta për një nënë, vlen më shumë se 100 të vërteta.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu