Ballina Bota ​Afro-amerikani i parë në kabinetin e presidentit të SHBA-së

​Afro-amerikani i parë në kabinetin e presidentit të SHBA-së

60
0

Para 58 vjetësh, konkretisht më 13 janar 1966, presidenti i SHBA-së Lyndon Johonson, emëroi afro-amerikanin e parë amerikan në kabinet.

Me rastin e emërimit të Robert C. Weaver-it në kabinet, presidenti Johonson e përshkroi ekonomistin e universitetit Harvard si njeriun më të përshtatshëm për të drejtuar Departamentin e Strehimit dhe Zhvillimit Urban.

Senati i Shteteve të Bashkuara, miratoi njëzëri emërimin në këtë post të Robert Weaver-it, i cili ishte nipi i një ish-skllavi dhe i biri i një punonjësi poste.

Profesor Weaver mori doktoratën në ekonomi nga universiteti Harvard, ku dha mësime deri në vitin 1934, kur hyri në shërbimin qeveritar gjatë administratës së presidentit Franklin Roosevelt.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu