Ballina Ekonomia Raporti i FMN-së, ish-ministri i ekonomisë reagon asbpët: Autoriteteve shqiptare u është...

Raporti i FMN-së, ish-ministri i ekonomisë reagon asbpët: Autoriteteve shqiptare u është kërkuar me kohë të marrin masa

60
0

Ish-ministri i Ekonomisë, Arben Malaj ka reaguar në lidhje me raportin e FMN-së, ku ngre pyetjen se përse qeveria dhe Banka e Shqipërisë nuk i dëgjoi ekspertët shqiptarë se mbi vlerësimi i lekut në atë shkallë nuk përligjej vetëm nga të ardhurat nga turizmi, remitancat, por edhe nga burime informale si edhe kriminale.

Përmes një reagimi, Malaj shprehet se eksportuesit shqiptarë po dëmtohen jo pak edhe nga dështimi i paketës de-euroizuese.

Shkrimi i plotë i Arben Malajt:

Përse qeveria dhe Banka e Shqiperise nuk i degjoi  expertet shqiptar se mbi vleresimi i lekut ne ate shkalle nuk perligjej vetem nga te ardhurat nga turizmi, remitancat/dergesat e emigranteve dhe rritja e investimeve te huaja, por edhe nga burime informale si edhe kriminale.

Ndikime te parave informale dhe kriminale ka ne cdo vend edhe te zhvilluar.

Exportuesit  shqiptare po demtohen jo pak edhe nga deshtimi i paketes de-euroizuese.

FMN ka vite qe i kerkon autoriteteve shqiptare BSH&MF te mernin hapa konkrete dhe ne afate konkrete per uljen e riskut qe krijon dominimi i euros ne ekonomine.

Politika ekonomike, monetare dhe fiskale jane te dobishme kur ato si te vecuara dhe te integruara me njera tjetren,

(2) ulin risqet dhe kostot potenciale;

(3) kur kryejne reformat strukturore qe krijojne jo barazi, por mundesi te barabarta per te gjithe.

(4)  kur ulen proceduat, pengesat dhe vonesat per ta hapur, zhvilluar dhe nbyllin bizneset;

(5) kur kostot administrative mimimizohen;

(6) kur korrupsioni dhe kapsa e shtetit dekurajohen.

Kete analize thellesishte profesionale te disa experteve shqiptare per ndikimin edhe te burimeve te tjera, e certifikonedhe FMN ne raportin e saj.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu