Ballina Lifestyle Lajme të këqija për meshkujt që flenë shumë dhe ata që flenë...

Lajme të këqija për meshkujt që flenë shumë dhe ata që flenë pak

28
0

Duke bërë gjumë të tepërt ose duke fjetur pak, meshkujt rrezikojnë fertilitetin! Në mesin e 790 çifteve studiuesit kanë gjetur se çiftet në të cilat meshkujt bënin gjumë më pak se 6 orë ose më shumë se 9 orë, kishte gjasa të reduktuara të shtatzënisë.

Nëse marrim për pikë referimi – 8 orë gjumë si kohëzgjatjen ideale të të fjeturit, meshkujt që bëjnë gjumë më pak se 6 ose më shumë se 9 orë, kanë një rënie prej 42 për qind të fertilitetit të tyre.

Shpjegimi hormonal është shumë i qartë. Testosteronet janë vendimtare për prodhimin e pasardhësve dhe shumica e tyre krijohen gjatë gjumit, kështu gjumi i çrregullt mund të ndikojë negativisht.

“Është e mundur që kohëzgjatja e gjumit, ndikon në humbje të imunitetit, rënie të epshit dhe humbje të fertilitetit”, vuri në dukje autori i studimit, duke u pajtuar se duhen ende studime të tjera.

Si kohëzgjatje ideale të gjumit studiuesit kanë thënë se është kohëzgjatja nga 7 deri në 9 orë, shkruan EO. Vlen të theksohet se konsumi i frutave dhe perimeve është me rëndësi.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu