Ballina Politika Analisti: Në Shqipëri ka 10 njerëz që përfitojnë shumicën e fondeve publike...

Analisti: Në Shqipëri ka 10 njerëz që përfitojnë shumicën e fondeve publike në mënyrë të padrejtë

44
0

Analisti Ermal Hasimja përmes një lidhje ‘live’ për emisionin “Open” në News24, foli për listën me njerëzit më të pasur në botë, duke i bërë një paralelizëm me ata në Shqipëri.

Hasimja u shpreh se sot në Shqipëri janë 10 njerëz që përfitojnë shumicën e fondeve publike në mënyrë të padrejtë. Po ashtu ai tha se janë 30-40 persona të tjerë që përfitojnë në mënyrë të padrejtë, por në mënyrë më të ulët.

“Duhet bërë dallimi mes të pasurve dhe oligarkëve. Sot në Shqipëri janë 10 njerëz që përfitojnë shumicën e fondeve publike në mënyrë të padrejtë. Ka dhe 30-40 të tjerë që përfitojnë, por këta në mënyrë më të ulët.

Në Shqipëri mund të ketë 120 mijë sipërmarrës, ndoshta nja 20-30 mijë mund të konsiderohen si të pasur. Një nga gjërat që nuk u përmend është se po të kthehemi 20 vite më pas dhe do shihnit emrat e listave, s’do gjenit asnjë prej tyre, mund ta mbani mend ndoshta që kompjuterët e parë ka qenë ato të EMP. Në treg voton përditë, ndërsa në demokraci një herë në katër vjet. Gjysma e njerëzve që janë në listë e kanë nisur biznesin e vetë nga garazhi. Po ashtu duhet të shihet edhe strategjia gjeografike, ku shumica janë në Amerikë, ku ka më shumë mundësi. I vetmi përjashtim është Rusia, ku ndodh e kundërta, ku paratë sigurohen nga lidhjet politike dhe aferat”, u shpreh analisti.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu