Ballina Lifestyle Shkatërrojnë gjithçka! Pesë zakone të këqija që sabotojnë produktivitetin tuaj

Shkatërrojnë gjithçka! Pesë zakone të këqija që sabotojnë produktivitetin tuaj

46
0

Të gjitha ditët nuk janë padyshim njësoj. Edhe kur përpiqeni në çdo mënyrë të përqendroheni për të bërë diçka, është shumë e lehtë të “ngecësh” në zakone të këqija që shkatërrojnë gjithçka.

Identifikimi i këtyre zakoneve “të këqija” në jetën e përditshme është jetik. Kjo është arsyeja pse, sot, ne do të hedhim një vështrim në 5 zakone që po sabotojnë produktivitetin tuaj.

Mos organizimi i kohës

Dëshironi të bëni diçka, por nuk gjeni kurrë kohë? A ndiheni papritur joproduktiv dhe po pyesni veten se çfarë nuk shkon? Ndoshta është se ju nuk organizoni gjithçka që dëshironi të bëni. Ndonjëherë, të kesh një orar nuk është gjë e keqe. Neglizhimi i menaxhimit bazë të kohës ose mosorganizimi i ditës suaj është hapi i parë drejt kaosit. Nëse filloni t’i jepni përparësi asaj që duhet të bëni, do të dini se çfarë është urgjente dhe çfarë mund të presë.

Perfeksionizmi

Perfeksionizmi është armiku i gjithçkaje. Të shpenzosh orë të tëra duke menduar se si mund të kishit bërë diçka më të mirë ose pse keni bërë një gabim thjesht ju shkatërron. Ti je njeri, jo robot. Në vend që të shqetësoheni për arritjen e përsosmërisë, përpiquni të jeni realist me pritshmëritë tuaja. Perfeksionizmi shpesh ju bën të dyshoni në veten tuaj, që do të thotë se sabotoni edhe produktivitetin tuaj.

Multitasking

Kryerja e shumë detyrave mund të ketë një ndikim të madh në produktivitetin tuaj. Studimet kanë vërtetuar se kryerja e shumë detyrave është shumë më pak produktive sesa të bësh vetëm një gjë në një kohë. Kur jeni të bombarduar vazhdimisht me rrjedha të shumta informacioni, nuk jeni në gjendje t’i kushtoni vëmendjen tuaj të plotë diku. Në thelb, kur përpiqeni të bëni më shumë se një gjë në të njëjtën kohë, truri juaj nuk ka kapacitetin mendor për të kryer me sukses të dyja detyrat.

Shtyni vazhdimisht diçka që duhet të bëni

Të gjithë kanë një sasi të kufizuar të energjisë mendore. Dhe po, ka kuptim të mërzitesh duke bërë diçka që duhet të bësh shumë herë. Por, kur vazhdoni t’i shtyni detyrat e vështira për një kohë tjetër të ditës ose javës, ato përfundojnë duke u bërë dërrmuese dhe si një “mal”. Nëse doni të ngrini produktivitetin tuaj në qiell, duhet të ndaloni së bëri atë.

Kontrolloni telefonin tuaj kur zgjoheni dhe para se të flini

Një nga zakonet më të këqija është të kontrolloni telefonin inteligjent në mëngjes ose pak para se të shkoni në shtrat. Problemi është se kjo ju vë në një gjendje reaktiviteti. Po, është shumë e vështirë të ndalosh së bëri, por është një zakon që nëse e thyen, do të ndryshojë jetën tuaj të përditshme.