Ballina Rajoni Për Vulinin, tani Greqia është kthyer në një vend të madh që...

Për Vulinin, tani Greqia është kthyer në një vend të madh që mundëson veprime të mëdha të dëmshme

16
0

Ish-kreu i BIA-së serbe ka vazhduar sulmet dhe fyerjet ndaj bashkësisë ndërkombëtare dhe disa vendeve specifike. Kësaj radhe, ai ka kritikuar raportuesen për Kosovën në Këshillin e Evropës pas rekomandimit të saj për pranimin e Kosovës, duke thënë: “Dora Bakojani ka treguar se Greqia është bërë një vend i madh për veprime të mëdha të dëmshme.”

Kjo është raportuar nga “Pink”, ndërsa shkaku i një deklarate të tillë nga Vulin është “ndryshimi i qëndrimit të raportueses greke për Kosovën Bakojani, transmeton ‘Bota Sot’.”

Kur Austro-Hungaria kërkoi nga kryeministri i Greqisë që të mos lejojë mbetjen e ushtrisë serbe dhe shtetit, Venizelos përgjigjeshëm se Greqia është “vend shumë i vogël për veprime aq të mëdha të dëmshme”, kujton Vulin, duke krahasuar me situatën e tanishme kur zyrtarja greke rekomandoi pranimin e Kosovës në KE.

“Duke rekomanduar pranimin e Kosovës si anëtare të plotë të Këshillit të Evropës, Dora Bakojani ka treguar se Greqia është bërë një vend i madh që mundëson veprime të mëdha të dëmshme,” tha Vulin.

Ai ka dënuar ashpër veprimin e raportueses së KE për Kosovën në këtë organizatë, Dora Bakojani, për shkak të ndryshimit të qëndrimit të Greqisë dhe dhënien e mendimit pozitiv për anëtarësimin e Kosovës në këtë organizatë.

“Gëzohuni, botë turke – territori i quajtur Kosovë me rekomandimin e Greqisë shkon ndër shtetet. Le të përgatitet edhe Qiproja Veriore për këtë,” u shpreh me mllef Vulin, i sanksionuar nga perëndimi.