Ballina Kulturë Akademia e Shkencave organizon veprimtarinë homazh ndaj Jakov Xoxës, të pranishme personalitete...

Akademia e Shkencave organizon veprimtarinë homazh ndaj Jakov Xoxës, të pranishme personalitete nga fusha e artit dhe letërsisë

18
0

Me 10 Maj 2024 në orën 12:00, në sallën “Aleks Buda” Akademia e Shkencave do të organizojë veprimtarinë përmbyllëse në homazh të studiuesit dhe shkrimtarit Jakov Xoxa në 100 vjetorin e tij të lindjes.

Ky aktivitet organizohet nga Akademia e Shkencave në bashkëpunim me Radiotelevizionin Shqiptar, Bashkinë e Tiranës dhe familjen e shkrimtarit.

Në program janë sipas rradhës: Shfaqja e dokumentarit “Jakov Xoxës – në 100-vjetorin e lindjes”, regjia nga Ylli Pepo, prodhim i RTSH, premierë. Drejtimi i veprimtarisë nga Mevlan Shanaj. Fjalë e shkurtër përshëndetjeje nga Agron Xoxa më pas paraqitja e librit të akteve të konferencës shkencore ndërkombëtare organizuar nga Akademia e Shkencave.

Në fund fare do bëhet përurimi i librit me kujtime të Dhurata Xoxës “Unë dhe Jakovi”. Paraqesin botimin dhe aspekte të tjera të jetës së Jakov Xoxës dhe të autores së librit: Valentina Leskaj, Ajola Xoxa, Helena Kadare, Natasha Lako