Ballina Politika ‘Beleri’/ BE sërish “shuplakë” Greqisë: Është çështje dypalëshe, të mos pengohet anëtarësimi...

‘Beleri’/ BE sërish “shuplakë” Greqisë: Është çështje dypalëshe, të mos pengohet anëtarësimi i Shqipërisë

13
0

Komisioni Evropian shpreson se Maqedonia e Veriut do të fillojë bisedimet e anëtarësimit me BE-në sa më shpejt të jetë e mundur dhe, duke iu referuar mosmarrëveshjeve dypalëshe midis Maqedonisë së Veriut dhe Bullgarisë, si dhe Shqipërisë dhe Greqisë, përsëriti qëndrimin se këto mosmarrëveshje dypalëshe nuk duhet të vonojnë procesin e anëtarësimit.

Zëdhënësja e Komisionit Ana Pisonero i ritheksoi këto qëndrime të Komisionit në një konferencë për media të martën, kur u pyet, në mënyrë të tërthortë, për burgosjen e Fredi Belerit dhe nëse Komisioni e sheh atë si një çështje rreptësisht dypalëshe apo që duhet të shqetësojë edhe BE-në.

Pisonero nuk pranoi të komentojë për çështjen Beleri, duke thënë se Komisioni nuk komenton çështjet gjyqësore në pritje.

Ajo iu referua gjithashtu kërkesës së Bullgarisë që Maqedonia e Veriut të njohë ekzistencën e një pakice bullgare në kushtetutën e saj. Ajo tha se qeveria aktuale është e përkushtuar për ndryshimin e kushtetutës së Maqedonisë së Veriut.