Ballina Europë ​Greta Thunberg gjobitet për mosbindje ndaj policisë

​Greta Thunberg gjobitet për mosbindje ndaj policisë

20
0

Greta Thunberg është shpallur fajtore nga një gjykatë suedeze për mosbindje ndaj urdhrave të policisë gjatë një proteste mjedisore në mars.

Duke folur pas seancës të mërkurën, aktivistja e klimës e përshkroi vendimin si ‘absurd’. Thunberg kishte bllokuar hyrjen në parlament në dy raste gjatë një proteste.

Duke folur me një reporter të BBC menjëherë pas kësaj, zonja Thunberg tha: “Edhe një herë, mendoj se është shumë e qartë se sa absurde është që janë protestuesit paqësorë të klimës, si ne të rinjtë, që po përballemi me represion dhe po përballemi me dënime ligjore në gjykatë për veprim kundër këtij sistemi jashtëzakonisht vdekjeprurës dhe për përpjekjen për të ndryshuar gjërat.”

“Aktualisht po shkojmë në drejtimin e gabuar drejt një të ardhmeje shumë të paqëndrueshme dhe të rrezikshme,” tha ajo, duke shtuar se “tregon se si ligjet tona që supozohet të na mbrojnë nuk e bëjnë këtë”.

Thunberg është gjobitur më parë dy herë për mosbindje civile gjatë protestave në Suedi. Duke folur për BBC, ajo zbuloi se tani kishte në plan të shkonte në Malmo për të protestuar kundër të drejtës së Izraelit për të konkurruar në konkursin evropian të këngës.