Ballina Europë Ky është shteti i vetëm i BE që votoi kundër rezolutës për...

Ky është shteti i vetëm i BE që votoi kundër rezolutës për Srebrenicën

22
0

Asambleja e Përgjithshme e OKB miratoi me 84 vota pro rezolutën për gjenocidin e Srebrenicës, duke e shpallur 11 korrikun Ditë Ndërkombëtare të Përkujtimit të Viktimave të Gjenocidit në Srebrenicë.

Ndëkrohë që 19 shtete votuan kundër dhe 68 abstenuan.

I vemti shtet i Bashkimit Europian që votoi kundër rezolutës ishte Hungaria.

Kujtojmë që Srebrenicë, pjesa lindore e Bosnje e Hercegovinës, forcat serbe vranë mbi 8.000 burra dhe djem boshnjakë në korrik të vitit 1995.

Krimi u njoh si gjenocid nga Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë në Hagë, në vitin 2007.