Ballina Rajoni Flet zyrtari serb që nuk u ftua të marrë pjesë në Parlamentin...

Flet zyrtari serb që nuk u ftua të marrë pjesë në Parlamentin gjithëserb

18
0

Kryetari i Dhomës së Përfaqësuesve të Parlamentit të Federatës së Bosnjës dhe Hercegovinës, Dragan Miokovic tha për N1 se formati i demonstruar në Parlamentin e parë gjithëserb ishte diçka në të cilën ai nuk do të dëshironte të merrte pjesë.

“E gjithë kjo që u rregullua në Beograd është praktikisht në funksion të forcimit të pozitës së Aleksandar Vuçiqit dhe Milorad Dodikut”, vlerëson Miokovic, i cili nuk ishte ftuar të marrë pjesë në Kuvendin Gjithëserb.

Miokovic tha se sipas pozitës dhe funksionit të tij, sigurisht që do të jetë i gatshëm të vijë kudo, ku do të ftohet për të diskutuar për gjërat që do të kontribuojnë në relaksimin e marrëdhënieve në rajon.

“Nuk do ta kisha problem të shpreh qëndrimin dhe mendimin tim në një tubim të tillë, çfarë mund dhe duhet të bëjnë politikanët serbë në përgjithësi për të hequr disi stigmën nga supet e popullit serb dhe thjesht për të hapur perspektiva për të ardhmen e të gjithëve ne këtu. .” Unë jam gjithashtu i gatshëm të marr pjesë në çdo lloj bisede, por në një format që do të ketë për qëllim përmirësimin”, shpjegoi Miokovic në emisionin Newsnight.

Siç tha ai, ky format, i cili u demonstrua në Kuvendin Gjithëserb, nuk është diçka në të cilën ai do të donte të merrte pjesë. Miokovic vlerësoi se të gjithë ata që erdhën u shërbenin qëllimeve të brendshme politike të Vuçiqit dhe Dodikut.

“E kam fjalën për kontekstin e homogjenizimit të elektoratit të tyre”. Nga ana tjetër, kjo është edhe një përpjekje për të shpikur më tej tema për të mbuluar temat reale, të vërteta, jetësore. Në radhë të parë i referohem politikanëve nga Republika Srpska, veçanërisht Dodik, i cili si politikan është në një situatë vërtet të vështirë personalisht, por edhe si dikush që menaxhon proceset në Republika Srpska. Gjithçka që u rregullua në Beograd në këtë parlament praktikisht ka për qëllim forcimin e pozitës së atyre të dyve dhe unë realisht nuk do të doja të merrja pjesë në këtë”, ka përfunduar Miokovic.