Ballina Kosovë ​Osmani: Paqja e qëndrueshme është e mundur vetëm atëherë kur ka drejtësi...

​Osmani: Paqja e qëndrueshme është e mundur vetëm atëherë kur ka drejtësi për viktimat

4
0

Në ditën e cila shënon 29 vjetorin e masakrës së Srebrenicës presidentja e Kosovës Vjosa Osmani ka përkujtuar djemt e burrat boshnjak që u vranë brutalisht nga regjimi gjenocidal i Millosheviqit.

Osmani tha se paqja e qëndrueshme është e mundur vetëm atëherë kur ka drejtësi për viktimat.

“Srebrenica nuk është vetëm një vend në hartë, por një simbol i nevojës së vazhdueshme për drejtësi, rëndësisë së të vërtetës dhe fuqisë së kujtimit.

Tmerret e atij kapitulli të errët, kur mbi 8 mijë djem e burra boshnjakë u vranë brutalisht nga regjimi gjenocidal i Millosheviqit, janë kujtesë e mizorisë njerëzore.

Sot, në Ditën Memoriale në shenjë të përkujtimit të gjenocidit në Srebrenicë, nderojmë kujtimin e jetëve të pafajshme të humbura dhe ripërsërisim se paqja e qëndrueshme është e mundur vetëm atëherë kur ka drejtësi për viktimat”, ka shkruar Osmani.