Ballina Bota ​Algjeria do të dërgojë 150 ton ndihma humanitare në Gazën e rrethuar

​Algjeria do të dërgojë 150 ton ndihma humanitare në Gazën e rrethuar

18
0

Algjeria do të dërgojë 150 ton ndihma humanitare në Rripin e rrethuar të Gazës në mes të një ofensive vdekjeprurëse izraelite në enklavën palestineze, tha të dielën Shoqëria Algjeriane e Gjysmëhënës së Kuqe.

“Ndihma do të transportohet në bordin e tetë avionëve ushtarakë nga Blida, në jug të kryeqytetit Algjer, në aeroportin El-Arish të Egjiptit pranë Rripit të Gazës. Dërgesat e ndihmave pasqyrojnë angazhimin e Algjerisë për solidaritet të pakushtëzuar dhe të pakufizuar me popullin palestinez, i cili po përballet me një agresion të pandërprerë, veçanërisht në Rripin e Gazës, nga forcat pushtuese nën një rrethim të padrejtë,” tha shoqëria në një deklaratë.

Algjeria nisi një transport ajror në aeroportin El-Arish tetorin e kaluar për të dërguar ndihmë urgjente humanitare në enklavën palestineze.

Izraeli ka zhvilluar një ofensivë ushtarake vdekjeprurëse në territorin palestinez që nga një sulm ndërkufitar i udhëhequr nga grupi palestinez Hamas, në të cilin u vranë rreth 1.200 izraelitë.

Më shumë se 32.200 palestinezë janë vrarë që atëherë dhe mbi 74.500 janë plagosur në mes të shkatërrimit në masë dhe mungesës së nevojave.

Izraeli gjithashtu ka vendosur një bllokadë në Rripin e Gazës, duke e lënë popullsinë e tij, veçanërisht banorët e Gazës veriore, në prag të urisë.

Lufta izraelite ka shtyrë 85% të popullsisë së Gazës në zhvendosje të brendshme mes mungesës akute të ushqimit, ujit të pastër dhe ilaçeve, ndërsa 60% e infrastrukturës së enklavës është dëmtuar ose shkatërruar, sipas OKB-së.

Izraeli akuzohet për gjenocid në Gjykatën Ndërkombëtare të Drejtësisë. Një vendim i përkohshëm në janar urdhëroi Tel Aviv-in të ndalojë aktet gjenocidale dhe të marrë masa për të garantuar ofrimin e ndihmës humanitare për civilët në Gaza.