Ballina Lifestyle Kanye West paditet nga ish-punonjësi, kjo është arsyeja

Kanye West paditet nga ish-punonjësi, kjo është arsyeja

57
0

Kanye West është paditur nga një ish-punonjës i cili pretendon se reperi kërcënoi t’u rruante kokat studentëve të Akademisë ‘Donda’ dhe t’i ‘mbyllte në kafaze’ në një padi të re të ngritur të martën në Los Angeles.

Në dokumentet ligjore të marra nga Rolling Stone, ish-punonjësi i “Yeezy” Trevor Phillips – i cili punonte për kompaninë e reperit përpara se të kalonte në shkollën tashmë të zhdukur në Kaliforni – pretendon se ëest do të shprehte “me krenari” opinionet e tij antisemite përpara studentëve.

Phillips – i cili filloi punësimin e tij nëntë mujor me West në nëntor 2022 – më tej pretendon se West u tha dy fëmijëve se “donte të rruante kokën e tyre” dhe “kishte ndërmend të futej në një burg në shkollë” që kushtonte 15 mijë euro në vit për të ndjekur.

Phillips pretendon se kur u përpoq të kundërshtonte ‘fanatizmin’ e reperit, artisti ‘u përgjigj pa mëshirë’, me ngacmime të pandërprera, poshtërime dhe përpjekje për të kontrolluar dhe shkatërruar mendërisht, Phillips”.

Dëshira e keqe e Kanye ndaj paditësit përfundimisht kulmoi me një goditje vulgare përpara nxënësve të shkollës dhe prindërve të tyre. I njëjti madje e kërcënoi Phillips-in me dhunë fizike.

Pretendon gjithashtu se ai pësoi ‘diskriminim të rëndë, ngacmim dhe hakmarrje’ nga West ndërsa punonte për kompaninë e tij të projektimit.

Sipas padisë, Phillips pretendon se West filloi ‘përhapjen e antisemitizmit’ në mbledhjet e shkollës, duke përfshirë edhe para disa studentëve’.

Ai pretendon se Kanye tha se i pëlqen të takohet vetëm me gra të bardha dhe u tha punonjësve se askush nuk mund të ishte i trashë – përndryshe ata do të pushoheshin nga puna.