Ballina Europë Vodhën portretin e Jose Capello-s me vlerë 5 milion euro në Madrid,...

Vodhën portretin e Jose Capello-s me vlerë 5 milion euro në Madrid, policia vë në pranga disa vite më pas hajdutët

33
0

Policia spanjolle ka gjetur një pikturë të Francis Bacon me vlerë pesë milionë euro dhe dy persona janë arrestuar për vjedhjen e portretit të Jose Capello-s në Madrid në vitin 2015 – njëri prej të cilëve është ende i zhdukur.

Policia në Madrid ka gjetur një portret të Francis Bacon, me vlerë pesë milionë euro, i cili ishte një nga pesë veprat e artistit të famshëm që u vodhën nga shtëpia e bankierit spanjoll dhe mikut të ngushtë të Bacon, Jose Capello pothuajse një dekadë më parë, raporton Guardian.

Pikturat, me një vlerë totale të vlerësuar në 25 milionë euro, u zhdukën në vitin 2015, tre piktura u gjetën në 2017 dhe Policia Kombëtare njoftoi të enjten se një e katërta – një studim portret i vitit 1989 nga Bacon i José Capello – ishte gjetur.

“Hetimi ynë çoi në arrestimin e dy individëve në Madrid në shkurt të cilët morën pronë të vjedhur. Si rezultat i këtyre arrestimeve dhe veprimeve të tjera policore, një nga pikturat e humbura u gjet në një pronë në Madrid”, tha policia në një deklaratë.