Ballina Politika Basha flet për njohjen me Aurelën dhe si e sheh familjen shqiptare:...

Basha flet për njohjen me Aurelën dhe si e sheh familjen shqiptare: Themeli ndërtues i shoqërisë, jetike mbështetja për të

14
0

Në një intervistë me gazetaren Mirela Milori, kreu i PD Lulzim Basha dha disa komente jo vetëm për aktualitetin politik, por edhe për jetën e tij personale. I pyetur për njohjen me bashkësorten e tij Aurela, ai u shpreh se njiheshin prej kohës së gjimnazit, ndërsa marrëdhënia e tyre u konsolidua gjatë studimeve në Holandë, për të kulmuar me martesën në vitin 2004.

“Ne kemi qenë në të njëjtin gjimnaz bashkë, pavarësisht se marrëdhënia është konsoliduar gjatë kohës që ishim në studime. Gjatë kohës kur ishim të dy së bashku në universitet, në të njëjtin universitet. Por fakti që njiheshim më përpara, kishim një miqësi dhe dua ta them hapur këtë, mendoj që ndihmojnë dhënien shtat të një marrëdhënie që ishte tashmë miqësore dhe serioze dhe më pas në një marrëdhënie të qëndrueshme për të gjithë jetën. Kemi kaluar shumë kohë të mira së bashku edhe para se të lidheshim së bashku, dhe kemi kulmuar në martesën tonë në 2004-ën, 20 vite më parë”- tha Basha.

Në vijim të intervistës, duke shpalosur propozimet e programit të PD në mbështetje të familjes shqiptare, Basha u ndal edhe në një analizë për gjendjen në të cilën ajo ndodhet dhe vizioni e të djathtëve për t’i ardhur në ndihmë përmes politikave konkrete, duke e cilësuar si bllokun ndërtues të shoqërisë.

Familja shqiptare ka nevojë urgjente për ndihmë. Sepse këtij presioni që e përjeton edhe një familje në Holandë apo Gjermani, i shtohet fakti familjeve shqiptare jo vetëm që nuk u jepet një ndihmë, i vihen mbi kurriz bara të pamerituara. Bara e parë e cila është shumëfishuar, është ankthi për të nesërmen për fëmijët, ankth që detyron shumë prindër me lotë në sy të pranojnë largimin e tyre në emigracion si zgjidhja e vetme për të ardhmen. Dhe siç e thatë, themeli i kësaj është paqendrueshmëria ekonomike e familjes shqiptare. Familja shqiptare për mua personalisht në rradhë ta përë dhe për forcën politike që drejtoj, për Partinë Demokratike është blloku ndërtues i shoqërisë. Në qoftë se shkatërrohet apo dobësohet, atëherë e gjithë shoqëria do të bjerë si një ngrehinë që nuk e mbajnë trarët.

Partia Demokratike mbetet një parti e djathtë që beson që qeveria duhet të jetë mjaftueshëm e fortë për të bërë detyrat e veta, por aspak më e madhe, sepse pjesa tjetër duhet mbushur nga individi, nga familja, nga sipërmarrja, nga shoqëria. Por ama në pikën ku kemi arritur, familja shqiptare ka nevojë jetike për dorën e shtetit. Ndaj në programin tonë kemi parashikuar ta shoqërojmë me politika që nga momenti i krijimit të familjes, e deri te momenti i daljes së produkti i dajes së familjes, të fëmijëve në jetë” – vijoi Basha.