Ballina Kulturë Opera italiane njihet nga OKB si një thesar botëror

Opera italiane njihet nga OKB si një thesar botëror

21
0

Ditën e premte Italia festoi njohjen e operës lirike italiane nga UNESCO si një thesar kulturor global. Eventi u mbajt Arena di Verona, dhe më shumë se gjysma e 400,000 shikuesve ishin të huaj. Pjesmarrëse në event ishte kryeministrja italiane Giorgia Meloni e cila u bashkua me figurat kryesore politike dhe kulturore në amfiteatrin antik.

Dirigjenti Riccardo Muti drejtoi një orkestër prej 170 muzikantësh nga 14 shtëpitë e operës së Italisë, të shoqëruar nga mbi 314 këngëtarë dhe një kast yjesh të operës botërore.

“Jam këtu për të dëshmuar entuziazmin tim dhe krenarinë time për faktin që opera lirike italiane ka marrë këtë njohje të madhe”, tha Muti para turmës.

UNESCO përfshiu operën italiane në listën e saj të trashëgimisë kulturore jomateriale në dhjetor. Përveç Melonit, të pranishëm në gala ishin gjithashtu Ministri i Kulturës Gennaro Sangiuliano.