Ballina Europë Me flamurin kombëtar dhe atë të Kosovës mbi arkivol, në Kalabari i...

Me flamurin kombëtar dhe atë të Kosovës mbi arkivol, në Kalabari i jepet lamtumira e fundit At Antonio Belushit

8
0

Sot në varrezat e Kalabrisë në Itali i është dhënë lamtumira e fundit At Antonio Belushit, priftit arbëresh i cili gjithë jetën e tij ishte angazhuar për kauzën shqiptare.

Belushi ishte quajtur edhe “Ati shpirtëror i arbëreshëve të Italisë” dhe kishte qenë adresë mikpritjes e pothuaj të gjithë shqiptarëve që i vizitonin arbëreshët në Itali.

Në ceremoninë mortore ka marrë pjesë edhe diplomati kosovar, Vehbi Miftari, i cili është Përfaqësuesi i Kosovës për raporte me Selinë e Shenjt në Vatikan.

Mbi arkivolin e at Belushit, Miftari i ka vendosur edhe flamurin e Kosovës.